Dommelin hoeslaken katoen satijn TC600 – topper – hoekhoogte tot 14 cm

Vanaf:  71,50

Of 3x € 23,83 zonder rente via
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.

Dommelin hoeslaken katoen satijn TC600 – topper – hoekhoogte tot 14 cm

 

Dit zachte, gladde, ademende en licht glanzende hoeslaken van Dommelin is een weldaad voor uw huid!

Het hoeslaken is rondom voorzien van een elastische band. Daardoor blijft het laken goed op zijn plek zitten.

 

Het hoeslaken is geschikt voor toppers met een hoekhoogte van 10 tot 14 cm.

 

Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Beschrijving

Dommelin hoeslaken katoen satijn TC600 – topper – hoekhoogte tot 14 cm

 

100% katoen satijn TC 600

 

Katoen satijn wordt nogal eens verward met polyester satijn, de glimmende, gladde stof. Satijn zegt echter niets over het materiaal, maar over de manier van weven. Katoen satijn is 100% natuurlijk katoen en heeft dus ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vocht absorberend. Het voelt echter veel zachter en gladder aan dan een ‘gewoon’ katoenen dekbedovertrek door de speciale ‘satijnweving’. Bovendien blijven de kleuren op katoen satijn langer mooi.

 

De ‘thread count’ geeft het aantal draden per vierkante inch aan. Hoe hoger de thread count, hoe hoger de kwaliteit en hoe gladder de stof zal zijn.

 

Katoen satijn is een type katoenen stof dat is geweven op een specifieke manier om een gladde en luxe textuur te creëren. Het staat bekend om zijn glanzende oppervlak, zijdezachte gevoel en aantrekkelijke uitstraling. Enkele kenmerken van katoen satijn:

  1. Weefpatroon: Katoen satijn wordt geweven in een satijnweefpatroon. Dit patroon houdt in dat de garen zodanig worden geweven dat een groot deel van de garen aan de oppervlakte van de stof ligt. Hierdoor ontstaat een glad en glanzend oppervlak.
  2. Glanzend uiterlijk: Het meest opvallende kenmerk van katoen satijn is zijn glanzende uitstraling. Dit glanseffect ontstaat door het reflecteren van licht op het gladde oppervlak van de stof.
  3. Zijdezacht gevoel: Katoen satijn voelt zijdezacht en soepel aan op de huid. Het heeft een luxe textuur die veel mensen als aangenaam ervaren.
  4. Draaddichtheid: Katoen satijn kan een verschillende draaddichtheid hebben, vaak variërend van 300 TC tot 1000 TC (Thread Count). Een hogere draaddichtheid leidt meestal tot een zachter en duurzamer materiaal.
  5. Ademend vermogen: Ondanks zijn glans en gladheid, behoudt katoen satijn de ademende eigenschappen van katoen. Het kan vocht absorberen en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur tijdens het slapen.
  6. Onderhoud: Katoen satijn is over het algemeen onderhoudsvriendelijk en kan in de wasmachine worden gewassen, maar het kan gevoeliger zijn voor kreukels dan sommige andere katoenen stoffen, dus het kan strijken vereisen om zijn gladde uitstraling te behouden.

Katoen satijn wordt gebruikt voor hoogwaardig beddengoed, zoals lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen, vanwege zijn luxe uitstraling en comfort. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar beddengoed met een elegante uitstraling en zijdezacht gevoel. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je persoonlijke smaak en slaapkamerinrichting past.

 

 

Extra informatie

Afmeting

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kleur

, , , , , , , , ,