Dekbed Moon Cuddle Silver – hele jaar

Vanaf:  179,00

Of 3x € 59,67 zonder rente via
Het eerste deel direct via iDEAL, het tweede en derde deel betaalt u na 30 en 60 dagen.

Dekbed Moon Cuddle Silver – hele jaar

 

Het Cuddle Silver dekbed is gevuld met een volgroeide 70% eenden dons en voorzien van een cassette gestikt tijk zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden. Het is uitermate geschikt voor mensen die onder dons willen slapen maar toch een wat zwaarder dekbed willen voelen.

  • 70% eendendons
  • stevig geweven 100% katoenen tijk stevig geweven NM 70

Dit dekbed heet een gemiddelde warmte isolatie.

SKU J013 Categorieën , Tags , ,

Beschrijving

Dekbed Moon Cuddle Silver – hele jaar

 

  • Warmteklasse 2
  • 70% eenden dons dekbed
  • 100% katoenen tijk
  • Gemiddelde warmte-isolatie
  • Vulgewicht 710 gram

 

Allergie

Een allergie voor dons op zich bestaat niet. Mensen zijn allergisch voor de uitwerpselen van de huismijt, niet voor de vulmaterialen dons, wol of synthetisch.

Als mensen gevoelig zijn voor de huismijt zijn er twee redenen om voor een donzen dekbed te kiezen:

Bijna al onze dekbedden zijn voorzien van het Nomite Label.

Dit label staat garant voor dat het geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt. De huismijt kan zich heel lastig vertoeven in een droge omgeving. Een goed donzen dekbed heeft een goede vochtregulatie en is daarom een betere keuze dan een dekbed dat niet goed ‘ademt’. Vanaf de NM150 tijk is het nog lastiger voor de huismijt om zich te nestelen. Deze tijken hebben de    behandeling gehad. Dit is een biologische en mechanische behandeling die zorgt voor een 5x snellere vochtopname en het lichaamsvocht dubbel zo snel weer afgeeft.

De tijken van de donzen dekbedden zijn dichter geweven dan de dekbedden met andere vulmaterialen. Hoe dichter de weving van de tijk, hoe moeilijker het wordt voor de huismijt om zich te nestelen.

 

 

Onderhoud donzen producten

Een dekbed van dons vraagt weinig onderhoud en is wasbaar op 60°C, mits het voorzien is van een 100% katoenen tijk.          Opschudden en regelmatig luchten is voor een dekbed voldoende. Gebruik bij het wassen niet te veel wasmiddel en droog het dekbed langdurig in de droogtrommel op een lage temperatuur. Haal het dekbed tijdens het droogproces een aantal keren uit de droogtrommel om het op te schudden.

Volg voor het reinigen de instructies op het etiket.

Tip voor het drogen:

Voeg tijdens het drogen een aantal schone tennisballen toe aan de droogtrommel. Hierdoor wordt uw dekbed goed opgeklopt tijdens het drogen.

 

Gecontroleerde kwaliteit

Voor onze dekbedden wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen uit Nederland. De samenstelling van de vulling vindt in eigen huis plaats en wordt voortdurend op de vastgestelde specificaties getest. Dit gebeurt door vakmensen met jarenlange ervaring en liefde voor het product.

Ook bij de eindafwerking staat bewaking van de kwaliteit centraal. Elk product wordt met de grootste zorg gemaakt en nauwgezet gecontroleerd voordat het de fabriek verlaat. Op onze dekbedden zit dan ook vijf jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten.

EUROPEAN FEATHER AND DOWN ASSOCIATION

Op het gebied van dons en veren vinden regelmatig innovaties plaats. Om de laatste ontwikkelingen op het vakgebied op te voet te blijven volgen, is onze leverancier lid van de brancheorganisatie EDFA:

European Feather and Down Association: samenwerkingsverband van de belangrijkste dons- en verenverwerkende bedrijven in Europa.

Keurmerken

Onze producten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Het productproces wordt zorgvuldig gecontroleerd en gestest. De hoge standaard eisen die we hanteren zijn terug te zien in de onderstaande keurmerken die aan de producten zijn bevestigd. Wij hebben het wel zijn van met mens, dier en milieu hoog in het vaandel. Onze dons producten zijn voorzien van het strenge Downpass keurmerk. Dit keurmerk verenigt fabrikanten die zich houden aan de gedragscode met betrekking tot het dierenwelzijn. Het is door de hele productieketen heen traceerbaar en voldoet aan de meeste strenge dierenwelzijnseisen.

De herkomst van de gebruikte materialen worden vastgelegd in een documentatiesysteem.
Dit wordt periodiek gecontroleerd door

Nomite is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Donzen dekbedden met dit label zijn geschikt voor mensen met een allergie voor de huisstofmijt en voor mensen met astmatische aandoeningen.

 

Comfort Index dekbedden

De kwaliteit van uw dekbed wordt bepaald door de vulkracht van het dons, de soepelheid van de tijk en het vochtregulerende vermogen.

De vulkracht

Van hoogwaardig, volgroeid dons heeft u minder nodig om uw lichaamswarmte vast te houden. Het dekbed wordt dus lichter en gaat langer mee als een dekbed met onvolgroeid dons.

 

Soepelheid van de tijk

Het comfort van een tijk wordt bepaald door de dikte van het garen. Dit wordt uitgedrukt in een NM waarde. Een NM100 houdt in dat met 1 gram katoen 100 meter lengte wordt bereikt. Een NM190 is dus dunner en heeft een hogere soepelheid.

Vochtregulerende vermogen

Het vochtregulerende vermogen van een 100% katoenen tijk is hoger dan die van een polyester/katoen. De vochtregulatie wordt sterk verbeterd door de Vital Finish behandeling.

 

Extra informatie

Afmeting

, , , , ,